Ember Zoltán Levente

Kutatásvezető

Terület- és településfejlesztő geográfusként végeztem az ELTE-n. A geográfusok szerepe a tudományok közötti szintetizálásban leledzik, hiszen minden területen képben kell lennünk; legyen szó természetről, társadalomról, vagy gazdaságról. Jelenleg statisztikai tanulmányokat folytatok. Az Intézetbe magammal hoztam a térbeli gondolkodást, a területi különbségek iránti érzékenységet. Különösen érdekel az eszmetörténet, a rendszerváltás időszaka, valamint a kül- és biztonságpolitika. Somogyból magammal hoztam a termőföld szeretetét, korábban pedig bor eredetvédelemmel foglalkoztam; különös szenvedéllyel viseltetem a bor tudománya iránt. Kedvenc hobbim a XIX. századi német bélyegek gyűjtése, a futball és az országúti kerékpározás.


Médiaszereplések
Kattintson ide az összes médiaszereplés megtekintéséhez
2017. 02. 03
Lánchíd Rádió - Reggeli Hírjárat
Kovács János
Téma: Vlagyimir Putyin orosz elnök február 2-i budapesti látogatása
Az Iránytű Intézet vezető elemzője, Kovács János Putyin orosz elnök 2017. február 2-i budapesti látogatásának nemzetközi politikai és magyar belpolitikai vonatkozásairól beszélt a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat műsorában.
Megtekintés
2017. 01. 13
Lánchíd Rádió - Reggeli Hírjárat
Kovács János
Téma: 2017 - A lázadás éve?
Elemzőnk, Kovács János a 2017-es "lázadás évéről", a kormány és az ellenzéki szereplők kommunikációs stratégiájáról, a civil szervezetek (NGO-k) elleni kormányzati fellépésről, az európai politika plénumán esedékes nagy változásokról és a letelepedési kötvénykonstrukció kivezetéséről/felfüggesztéséről beszélt a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat műsorában.
Megtekintés
2016. 11. 09
Dunaújvárosi Televízió
Molnár Balázs
Téma: Az amerikai elnökválasztás nemzetközi gazdasági hatásai
Elemző közgazdászunk a Dunaújvárosi Televíziónak nyilatkozott az amerikai elnökválasztás várható (nemzetközi) gazdasági hatásairól.
Megtekintés
2016. 10. 05
ATV - A nap híre
Kovács János
Téma: A kvótanépszavazást követő Alaptörvény-módosítás és az alkotmányos identitás
Elemzőnk az ATV A nap híre című műsorának vendége volt.
Megtekintés
2016. 08. 03
ATV - A nap híre
Kovács János
Téma: Kvótanépszavazás és a Jobbik Valódi Nemzeti Konzultációja
Elemzőnk az ATV A nap híre című műsorának vendége volt.
Megtekintés