Piackutatás

"Aki azért nem költ reklámra, hogy pénzt takarítson meg, az ennyi erővel az óráját is megállíthatná, hogy időt takarítson meg." (Henry Ford)

Minden vállalat számára elengedhetetlen a tevékenységébe tartozó piacok belső viszonyainak beható ismerete. A piacszerkezet és a vállalkozás pozíciójának meghatározása e szerkezeten belül, a fogyasztói igények ismerete, a beszállítói piacok elemzése hozzásegíti ügyfeleinket ahhoz, hogy profitábilisan működjenek, növelni tudják piaci részesedésüket és hatékonyabban ki tudják elégíteni fogyasztóik igényeit. Kutatásaink, elemzéseink tudatosságot vihetnek a terméktervezésbe, illetve támogatják a termék értékesítését szolgáló marketingtevékenységet. A „Pain”, „Goal”, „Product as a Hero”, „Benefit”, „Testimony” dimenziói és a „Mit?” „Hol” „Kinek” „Hogyan?” értelmezési keretei nem idegenek számunkra. 

 

Alkalmazott módszerek széles tárházát ajánljuk leendő ügyfeleinknek. Kvalitatív és/vagy kvantitatív kutatási eljárások a megrendelési szándéktól függően alkalmazhatóak, de az elérhető hazai és nemzetközi szakirodalmi, statisztikai források alapján elemzések is rendelhetők. Piackutatásaink esetében a korábbi eredmények áttekintése kiemelt szerepet kap, hiszen számos hazai, vagy külföldi tudományos eredmény születhetett már a kutatás tárgyában.

Közvélemény-kutatásokon kívül vállaljuk fókuszcsoportos kutatások megszervezését is. A vizsgálat 4-8 darab 6-10 fős csoportban folyik 1-3 helyszínen, a résztvevők moderátor segítségével, ún. vezérfonal alapján beszélgetnek egymással, játékokat játszanak. A bekerülő személyek kiválasztása gondosan, a megrendelővel közösen előkészített szűrőkérdőív alapján történik. A kutatás során megismerhetők, visszanézhetők a beszélgetésbe bevontak reakciói, megismerhetővé válnak a válaszok mögött álló érzelmi és racionális reakciók.

Kvalitatív kutatási szándékáról nyugodtan érdeklődjön nálunk! 


Médiaszereplések
Kattintson ide az összes médiaszereplés megtekintéséhez
2017. 10. 24
Lánchíd Rádió - Reggeli hírjárat
Kovács János
Téma: Október 23-i ünnepi beszédek
Az Iránytű Intézet vezető elemzője, Kovács János a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat című műsorának vendége volt, ahol Orbán Viktor miniszterelnök 2017. október 23-i ünnepi beszédéről volt szó.

Verebes Károly interjúja.
Megtekintés
2017. 10. 10
Lánchíd Rádió - Reggeli hírjárat
Kovács János
Téma: Sorosozás, sátánozás a parlamentben
Az Iránytű Intézet vezető elemzője, Kovács János a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat című műsorának vendége volt, ahol a hétfői parlamenti ülésen elhangzottakról, a Fidesz kommunikációs stratégiájáról volt szó.

Szerkesztő: Szépvölgyi István.
Műsorvezető: Hegedüs Szabolcs.
Megtekintés
2017. 08. 10
Lánchíd Rádió - Reggeli Hírjárat
Kovács János
Téma: Baloldali egyet nem értés
Az Iránytű Intézet vezető elemzője, Kovács János a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat című műsorának vendége volt, ahol az MSZP-DK konfliktusról és a Botka László miniszterelnök-jelölt vezetésével menetelő szocialisták kilátásairól volt szó.
Megtekintés
2017. 05. 30
Lánchíd Rádió - Reggeli Hírjárat
Kovács János
Téma: Civil átláthatósági törvény elleni tüntetések, proteszthangulat, politikusi népszerűség-mérések
Az Iránytű Intézet vezető elemzője, Kovács János a civil megmozdulásokról, a proteszthangulatról és az ellenzék esélyeiről, valamint az egyes közvélemény-kutatók eltérő politikusi népszerűség-mérési eredményeiről beszélt a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat műsorában.
Megtekintés
2017. 02. 03
Lánchíd Rádió - Reggeli Hírjárat
Kovács János
Téma: Vlagyimir Putyin orosz elnök február 2-i budapesti látogatása
Az Iránytű Intézet vezető elemzője, Kovács János Putyin orosz elnök 2017. február 2-i budapesti látogatásának nemzetközi politikai és magyar belpolitikai vonatkozásairól beszélt a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat műsorában.
Megtekintés
2017. 01. 13
Lánchíd Rádió - Reggeli Hírjárat
Kovács János
Téma: 2017 - A lázadás éve?
Elemzőnk, Kovács János a 2017-es "lázadás évéről", a kormány és az ellenzéki szereplők kommunikációs stratégiájáról, a civil szervezetek (NGO-k) elleni kormányzati fellépésről, az európai politika plénumán esedékes nagy változásokról és a letelepedési kötvénykonstrukció kivezetéséről/felfüggesztéséről beszélt a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat műsorában.
Megtekintés
2016. 11. 09
Dunaújvárosi Televízió
Molnár Balázs
Téma: Az amerikai elnökválasztás nemzetközi gazdasági hatásai
Elemző közgazdászunk a Dunaújvárosi Televíziónak nyilatkozott az amerikai elnökválasztás várható (nemzetközi) gazdasági hatásairól.
Megtekintés
2016. 10. 05
ATV - A nap híre
Kovács János
Téma: A kvótanépszavazást követő Alaptörvény-módosítás és az alkotmányos identitás
Elemzőnk az ATV A nap híre című műsorának vendége volt.
Megtekintés
2016. 08. 03
ATV - A nap híre
Kovács János
Téma: Kvótanépszavazás és a Jobbik Valódi Nemzeti Konzultációja
Elemzőnk az ATV A nap híre című műsorának vendége volt.
Megtekintés