Az Iránytű Intézet 2017. áprilisi országos közvélemény-kutatása

Az Iránytű Intézet Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatása.

A következő, közvélemény-kutatási adatainkat ismertető cikkek a Magyar Nemzet napilapban és az MNO felületén jelentek meg.

A mintavétel 2017. április 19-26. között zajlott. Módszer: CATI (Computer Assisted Telephone Interview) Mintaméret: 1000 fő. Ezerfős mintán a teljes népességre vonatkoztatott elvi hibahatár (95%-os valószínűséggel) +/- 3,1 százalékpont, azonban valószínűbb, hogy az értékek cenzus értéktől (mindenki megkérdezésének értékétől) való távolsága ettől kisebb.

Pártpreferenciák alakulása 2017 áprilisában

Közel azonos eredmények derültek ki a Medián és az Iránytű Intézet, szinte napra pontosan egy időben zajló áprilisi kutatásaiból. A Fidesz továbbra is stabil. A 2014-es Baloldali összefogás százalékban majdhogynem azonos a Jobbik támogatottságával a biztos szavazók körében. A Momentum Mozgalom annak ellenére, hogy hétfőn bejelentette, indul a 2018-as választáson, még nem kerülne be a parlamentbe, növekedése megtorpant.

https://mno.hu/belfold/parlamenti-kuszob-alatt-a-momentum-2397158

Politikusok ismertségének és népszerűségének alakulása

Továbbra is Gyurcsány Ferenc a legelutasítottabb politikus. A Magyar Nemzet megrendelésére készült Iránytű-kutatás az áprilisi tüntetések után vizsgálta Áder János megítélését is. A felmérés Soros György megítélésére is rákérdezett.

https://mno.hu/belfold/csak-a-kormanypartiak-kozott-nepszeru-ader-janos-2397668