Stratégia-alkotás és kampánytanácsadás

"Minden ember láthatja azokat a taktikai elemeket, amelyekkel hódítok, de amit senki sem láthat, az a stratégia, amiből a győzelem kifejlődik." (Szun-ce: A háború művészete)

A politikai stratégia-alkotás az egyik legösszetettebb és legtöbb mérlegelést igénylő tervezési folyamat, amelynek során a stratégia-alkotók több változót, lehetséges kölcsönhatást, kockázatot vizsgálnak különböző idődimenzióba helyezve, egy adott, átfogó célrendszer mentén - kellő adaptivitással. Ennek során az objektív, a szubjektív (perceptuális) és a hipotetikus valóságra vonatkozó forgatókönyvek, cselekvési tervek születnek. Maga a stratégia-alkotási folyamat több szakaszból áll, amelyekben az empirikus és teoretikus elemek koherens módon állnak össze egy szerteágazó, mégis lineáris, tervezett, ám egyúttal rugalmas (a gyorsan változó körülményekre reflektáló) cselekvéssorozattá, ami a győzelemhez (a stratégiai célok eléréséhez) vezető utat jelöli ki. Kampánytanácsadás során a stratégiai gondolkodás, a veszélyek és lehetőségek felmérése (terepfelmérés, közvélemény-kutatás, SWOT-analízis, Opposition Research, stb.), a marketingszemlélet és a megbízó igényeihez való alkalmazkodás kerülnek előtérbe.


Médiaszereplések
Kattintson ide az összes médiaszereplés megtekintéséhez
2017. 02. 03
Lánchíd Rádió - Reggeli Hírjárat
Kovács János
Téma: Vlagyimir Putyin orosz elnök február 2-i budapesti látogatása
Az Iránytű Intézet vezető elemzője, Kovács János Putyin orosz elnök 2017. február 2-i budapesti látogatásának nemzetközi politikai és magyar belpolitikai vonatkozásairól beszélt a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat műsorában.
Megtekintés
2017. 01. 13
Lánchíd Rádió - Reggeli Hírjárat
Kovács János
Téma: 2017 - A lázadás éve?
Elemzőnk, Kovács János a 2017-es "lázadás évéről", a kormány és az ellenzéki szereplők kommunikációs stratégiájáról, a civil szervezetek (NGO-k) elleni kormányzati fellépésről, az európai politika plénumán esedékes nagy változásokról és a letelepedési kötvénykonstrukció kivezetéséről/felfüggesztéséről beszélt a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat műsorában.
Megtekintés
2016. 11. 09
Dunaújvárosi Televízió
Molnár Balázs
Téma: Az amerikai elnökválasztás nemzetközi gazdasági hatásai
Elemző közgazdászunk a Dunaújvárosi Televíziónak nyilatkozott az amerikai elnökválasztás várható (nemzetközi) gazdasági hatásairól.
Megtekintés
2016. 10. 05
ATV - A nap híre
Kovács János
Téma: A kvótanépszavazást követő Alaptörvény-módosítás és az alkotmányos identitás
Elemzőnk az ATV A nap híre című műsorának vendége volt.
Megtekintés
2016. 08. 03
ATV - A nap híre
Kovács János
Téma: Kvótanépszavazás és a Jobbik Valódi Nemzeti Konzultációja
Elemzőnk az ATV A nap híre című műsorának vendége volt.
Megtekintés